array(0) { }

Uw gegevens worden verwerkt.
Een moment geduld alstublieft...

Werkplekken bieden flexibiliteit voor Wehkamp

Home / Cases / Werkplekken bieden flexibiliteit voor Wehkamp

Wehkamp opende naast het grotendeels geautomatiseerde magazijn in Zwolle een extra magazijn waarin manuele arbeid een grote rol speelt. Marc van der Wal, proces engineer bij Wehkamp, stelt dat de factor mens in het magazijn niet alleen nodig is voor het draaiende houden van de geautomatiseerde operatie, maar minstens zo belangrijk is om pieken op te vangen. Manuele werkzaamheden maken pieken beheersbaar in zowel de outbound stroom als bij de inkomende en de retourstroom.

Volgens van der Wal hebben deze manuele activiteiten en geautomatiseerde werkzaamheden een duidelijke link omdat ze elkaar kunnen versterken. Toch is het niet eenvoudig om deze processen op elkaar aan te laten sluiten. Dit vraagt om een goede procesinrichting en luisteren naar medewerkers. Waar voegen mens en machine iets toe aan het logistiek proces en hoe combineer je dit? En hoe laat je dit terugkomen in de werktafels waar de manuele activiteiten plaatsvinden?

Wehkamp schakelde Human Workspace in voor levering van de werkplekken én voor advies over de inrichting en integratie van de werkplekken in het nieuwe magazijn. Stef van Gelderen, verkoop directeur bij Human Workspace vertelt “Onze engineers starten een project met een inventarisatie van de vaak specifieke processen, systemen en werkzaamheden in het magazijn én niet onbelangrijk de wensen van de klant en hun medewerkers. Daarna wordt overgegaan tot de invulling van het project; de configuratie van de werkplekken waarbij we uitgaan van standaard werktafelsystemen en deze waar nodig aanvullen met maatwerk oplossingen. Vervolgens koppelen we de werkplekken aan bestaande geautomatiseerde systemen. Hierbij staan verhoging van de productiviteit en het welzijn van medewerkers altijd voorop.”

Wehkamp Human Workspace VAS werkplekken

Human Workspace VAS werktafel in het nieuwe magazijn van Wehkamp.


Aan Logistiek.nl vertelt Wehkamp hoe zij de menselijke factor en werkplekken optimaal inzetten binnen de logistieke operatie. Klik hier om het volledige artikel te lezen!

Heeft u een nieuw pand en bent u op zoek naar werkplekken? Dan bent u Human Workspace aan het juiste adres. Onze kracht zit in het leveren van de juiste werkplekken en de integratie van deze werkplekken binnen het logistiek proces. Wij denken graag mee met de klant. Wilt u weten wat de Human Workspace engineers voor u kunnen betekenen? Bekijk een greep uit ons assortiment werkplekken voor distributie en fulfilment evenals onze referenties en neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.