Het totale vloeroppervlak van de distributiecentra is als gevolg van het toenemend online koopgedrag de afgelopen vijf jaar met 20 procent gestegen tot 28 miljoen vierkante meter. Op deze miljoenen vierkante meters worden elke dag zoveel mogelijk bestellingen zo snel mogelijk verwerkt. Een enorme logistieke uitdaging waar rekening moet worden gehouden met de steeds veranderende behoeften van de klant.

Flexibiliteit is dan ook het toverwoord in de logistieke dienstverlening. Flexibiliteit om eenvoudig assortiment toe te voegen en modulair te kunnen bouwen en zo in te kunnen spelen op de wensen van de klant. Dit vraagt om toekomstgerichte en schaalbare oplossingen!

Bent u benieuwd of uw werkplekken schaalbaar en flexibel zijn? Of bent u op zoek naar toekomstgerichte werkplek oplossingen voor uw nieuwbouw- of uitbreidingsproject? Om u een idee te geven waar u op moet letten lichten we hieronder een klein tipje van de sluier.

U kunt ook onze stand (3.D128) op Empack bezoeken. De Human Workspace Engineers leggen u graag uit hoe u modulaire werkplekken in uw logistieke proces integreert en wat voor uw specifieke werkomgeving en werkzaamheden de beste werkplek is.

Klik hier of op de rode knop voor gratis entree tickets!


Bezoek onze stand op Empack !

Modulariteit + automatisering = flexibiliteit

Binnen het logistiek proces worden geautomatiseerde en handmatige resources op efficiënte wijze ingezet om een betere workflow en hogere doorstroomsnelheid van producten te realiseren. Maar hoe behoudt je de flexibiliteit om eenvoudig aanpassingen in dit proces te maken? De truc is om hierin de juiste balans te vinden en de resources op elkaar af te stemmen zodat ze elkaar versterken. Door te kiezen voor een modulaire werkplek oplossing blijft de flexibiliteit om op te schalen en andere werkzaamheden aan dezelfde werktafel te verrichten behouden. Het geautomatiseerde deel kan hierdoor beter en doelmatiger worden ingezet.

Een werkplek is modulair wanneer deze eenvoudig kan worden uitgebreid en voorzien van werkplek accessoires om verschillende werkzaamheden aan dezelfde werkplek uit te voeren. Modulariteit betekent ook dat de werkplek aan bestaande geautomatiseerde systemen kan worden gekoppeld.

Een mooi voorbeeld hiervan is het project dat we mochten verzorgen voor het PostNL Fulfilment Center waar de automatisering en het handmatig proces elkaar versterken en de flexibiliteit bieden om iedere klant goed te kunnen bedienen.

Het PostNL Fulfilment Center verzorgt logistieke ondersteuning voor platforms en webshops, denk hierbij aan het beheer van de voorraden, maar ook het verwerken en verzenden van orders. Jennifer van Eck, IT klantimplementatie consultant bij PostNL Fulfilment vertelt: “Het order picken is geautomatiseerd met een autostore systeem, terwijl het order verpakken aan verpaktafels wordt gedaan.”

Het autostore systeem in het PostNL Fulfilment Center.

De Treston Concept verpaktafels in het PostNL Fulfilment Center zijn voorzien van een pick-to-light systeem. “Dankzij de aansturing van het WMS gaat er een lampje branden op de verpaktafel als de operator iets moet toevoegen aan de order. “ Op deze manier kan aan elke werktafel voor verschillende klanten verpakwerkzaamheden worden uitgevoerd en in de specifieke klantbehoeften worden voorzien.

Wilt u meer weten over dit project of wat de Human Workspace Engineers voor u kunnen betekenen? Neem direct contact op!

Of klik hier en bekijk de video waarin we de werkplekken in het PostNL Fulfilment Center laten zien!

Treston Concept bij PostNL