Distributie van geneesmiddelen. Hoe verkort ik mijn levertijd?

Distributie van geneesmiddelen. Met de komst van miljoenen vaccins tegen bestrijding van Covid-19 aan het begin van volgend jaar en de strenge maatregelen die gelden voor distributie en opslag van dergelijke (temperatuurgevoelige!) geneesmiddelen wordt de logistieke sector zwaar op de proef gesteld.

‘Het wordt een logistieke operatie die zijn weerga niet kent’ aldus Stef van Gelderen, sales director bij Human Workspace. ‘Een operatie die nogal wat uitdagingen met zich meebrengt. Zo is het vaccin slechts beperkt houdbaar, moet het ingevroren worden bewaard en wordt het in grote hoeveelheden verpakt. En moeten de grote aantallen vaccins zo snel mogelijk op de gewenste locatie worden geleverd.’ Human Workspace levert inpaktafels aan de farmaceutische industrie en logistieke dienstverleners die geneesmiddelen distribueren. ‘We weten wat er speelt bij deze bedrijven en proberen hier zo adequaat mogelijk op in te spelen door passende oplossingen te bieden.’ aldus van Gelderen.

Optimalisering van de flow van het verpakproces

‘Een voorbeeld hiervan is de anti-frictie toplaag die we op onze inpaktafels aanbrengen voor klanten die met temperatuurgevoelige geneesmiddelen werken. Dit type geneesmiddelen wordt bewaard in dry-ice of thermo EPS boxen, deze verpakkingen glijden niet goed over het werkblad. Vooral in een inpak- of verpakomgeving is dit vervelend, aangezien de flow ofwel de beweging van de pakketjes in een vloeiende beweging mede bepalend is voor de efficiency en de snelheid van het inpakproces. Op een inpaktafel wordt vaak van de ene kant naar de andere kant gewerkt, soms ook moet een verpakking worden afgeduwd (schuifbeweging) op een transportbaan. Behalve dat stroefheid deze flow belemmert vormt het een continue belasting voor gewrichten van de operators, met name schouders en ellenbogen. Hierdoor kunnen blessures ontstaan en eventueel zelfs uitval wat niet wenselijk is. De anti-frictie toplaag met lage wrijvingscoëfficiënt biedt uitkomst!’

Verkorte levertijden met een slim ingerichte inpaktafel

Een efficiënt ingerichte supply chain zorgt ervoor dat de levertijd van geneesmiddelen wordt verkort zodat deze snel op de gewenste locatie terecht komen. Ook de snelheid en nauwkeurigheid waarmee wordt verpakt draagt hieraan bij.

Onze inpaktafels zijn ontworpen om snel en accuraat te werken. Door slimme accessoires aan de inpaktafel toe te voegen kunnen verpakkingsmaterialen en gereedschap zoals een scanner of tape dispenser binnen handbereik worden bewaard zonder dat deze plaats innemen op het werkblad. Hierdoor worden de werkzaamheden sneller en beter uitgevoerd.

De inpaktafels zijn snel leverbaar uit voorraad en kunnen los maar ook als onderdeel van een integratie project worden geleverd. Ons team van Human Workspace engineers levert en integreert inpaktafels voor nieuwbouw- en uitbreidingsprojecten, maar ook voor (her) inrichting van het magazijn. Neem voor meer informatie direct contact op!

Bedrijven die bijdragen aan de strijd tegen Covid-19 kunnen bovendien gebruik maken van de fast-track zodat inpaktafels en andere aanverwante producten sneller geleverd kunnen worden.

Bel ons op +31 (0) 162 454 383

Heb je interesse in een inpaktafel?
Vult het formulier in. Onze engineer neemt snel contact op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.