Human Workspace bestaat vijf jaar en dat vieren we!

Het begon allemaal in 2004 toen Frodo Rijk door de Treston Group werd aangenomen om de verkoop van Treston werkpleksystemen in de Benelux en andere afzetgebieden te managen. Een paar jaar later komt Stef van Gelderen het Treston team versterken als Sales Manager voor de Benelux en Groot-Brittannië. Al snel wordt duidelijk dat er vanuit de Benelux een grote en toenemende vraag is naar de ergonomische en productieve werkplekinrichting van Treston en besluit Rijk een eigen kantoor te openen in de Benelux, op 7 juni 2013 is Human Workspace B.V. een feit.

Human Workspace sluit een langdurige partnership met de Treston Group en wordt geïntroduceerd als officieel importeur van Treston werkplekinrichting in de Benelux. Samen met van Gelderen, die verantwoordelijk is voor sales worden kort na de oprichting diverse grootschalige projecten gestart.

Vijf jaar na dato is het bedrijf fors gegroeid en een team van werkplek engineers houdt zich elke dag bezig met het aanbieden en uitvoeren van projecten voor werkplekinrichting. Om de steeds stijgende vraag naar werktafels en andere werkplek gerelateerde producten te kunnen verwerken, wordt door Human Workspace een netwerk van gewaardeerde wederverkopers opgebouwd.

Rijk vertelt: “Het succes van Human Workspace komt voort uit een combinatie van innovatieve producten, solide engineering en productkennis en een uitstekende service.”

De Treston werktafels en bijbehorende producten worden gebruikt voor handmatige handelingen zoals assemblage- en productiewerkzaamheden, maar ook meer en meer voor VAS werkzaamheden in de logistieke sector. Dankzij het modulaire en innovatieve aspect van de Treston werkplekinrichting en de engineering skills van het Human Workspace team kan in de steeds veranderende behoeften van de klant worden voorzien en eenvoudig worden ingespeeld op ontwikkelingen in de maak- en logistieke branche. Zo kunnen de Treston werkpleksystemen bijvoorbeeld eenvoudig aan geautomatiseerde systemen worden gekoppeld.

“Wat betreft de automatisering van bedrijfsprocessen” vertelt Rijk “bij Human Workspace zijn wij van mening dat de menselijke inbreng niet compleet kan worden vervangen. Bepaalde werkzaamheden zijn dusdanig aan verandering onderhevig dat het niet rendabel is dit te robotiseren, denk hierbij aan pieken in inpakwerkzaamheden en assemblage en productiebedrijven die verschillende en steeds veranderende werkzaamheden aan dezelfde werktafel willen laten verrichten. Hiervoor heb je toch mensen nodig en dan is het ook belangrijk dat de werkzaamheden zo snel en goed mogelijk worden uitgevoerd. In deze context is een ergonomisch ingerichte werkplek heel waardevol. Onze werktafels zijn dan ook in hoogte verstelbaar en onze accessoires dragen bij aan een ergonomische en vooral ook LEAN ingerichte werkplek.”

Terug naar het jubileum! Dat we vijf jaar bestaan vieren we natuurlijk met ons team, onze wederverkopers, leveranciers en niet te vergeten onze klanten… want wie jarig is trakteert! We hebben voor de komende maanden een aantal leuke traktaties in petto. Watch this space…