Inpaktafels worden gebruikt in de logistiek. Waar moet je op letten wanneer je op zoek bent naar een inpaktafel? Het is raadzaam om de verschillende werkzaamheden in kaart te brengen. Er zal aan de inpaktafel wellicht niet alleen worden ingepakt maar ook andere waarde toevoegende werkzaamheden ofwel VAL en VAS werkzaamheden worden verricht. Bijvoorbeeld: het opslaan en verzenden van onderdelen of het in kleine porties verpakken geneesmiddelen of andere producten met een bijsluiter. De werkzaamheden die hieronder vallen zijn:

  • Re-pack: het ompakken van verpakkingen
  • Labeling: het toevoegen van labels in het proces
  • Repair: aangeboden reparatiediensten
  • Assemblage: het assembleren van producten
  • Kitting: het samenstellen van kitjes en setjes
  • Returns: het afhandelen van terugkerende goederen

Deze werkzaamheden worden door mensen uitgevoerd aan een inpaktafel. Er zijn vaak diverse tools en onderdelen nodig voor het uitvoeren van de verschillende (inpak)werkzaamheden. Deze worden vaak op een andere locatie bewaard omdat er simpelweg geen ruimte is op de inpaktafel zelf. Operators verliezen hierdoor kostbare tijd en leggen onnodige meters af in het distributiecentra. Vaak werken er verschillende operators aan dezelfde inpaktafel waardoor met name tools niet op dezelfde plaats op de werktafel worden opgeborgen. Met als resultaat dat de operators tijd verliezen met het zoeken naar deze tools. Tijd die had kunnen worden gebruikt om de core werkzaamheden uit te voeren.

Het voordeel van de inpaktafels van Treston is dat hier een groot aantal slimme accessoires aan kan worden bevestigd. Denk hierbij aan extra legborden om verpakkingen te bewaren (op de juiste hoogte) met verdelers om de verschillende afmetingen verpakkingen te sorteren. Ook dispensers voor opvulmateriaal kunnen eenvoudig aan het frame van de inpaktafel worden bevestigd. Er zijn rails met daaraan bakjes voor tape dispensers, uitschuifbare slides om labelprinters of printers voor pakbonnen op te plaatsen. Aan de frames kunnen (beweegbare) armen worden gemonteerd waarop een monitor en eventueel keyboard kan worden geplaatst.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Bent u benieuwd geworden en wilt u graag weten welke inpaktafel het meest geschikt is voor uw bedrijf en de werkzaamheden die hier plaatsvinden? Bekijk dan onze referenties en producten en of neem direct contact op!