Isolatieboxen op de inpaktafel verplaatsen? Dat kan soepeler!

Isolatieboxen worden gebruikt in de farmaceutische industrie voor de opslag en distributie van temperatuurgevoelige geneesmiddelen. Een voorbeeld hiervan is het COVID-19 vaccin, de werking hiervan kan alleen worden gehandhaafd wanneer het vaccin meteen na productie bij lage temperaturen van -20 tot zelfs -80 graden wordt bewaard.

De isolerende dozen zijn van EPS, wat ook piepschuim of tempex wordt genoemd en bestaat uit geëxpandeerd polystyreen. Dit materiaal heeft een hoog wrijvingscoëfficiënt waardoor het stroef aanvoelt op verschillende oppervlakten zoals bijvoorbeeld het werkblad van een inpaktafel. In het logistieke proces is beweging ofwel de flow heel belangrijk, op een inpaktafel wordt vaak van de ene naar de andere kant van de tafel gewerkt. Of wordt een verpakking afgeduwd op een transportbaan. Stroeve bewegingen zijn niet ideaal en vertragen het proces. Bovendien is het niet prettig werken voor de operator aan de inpaktafel.

Voor bedrijven die geneesmiddelen distribueren en daarbij gebruik maken van isolatieboxen bieden wij inpak- bijzet- en afduwtafels waarvan het werkblad is voorzien van een speciaal plastic met een zeer laag wrijvingscoëfficiënt. Hierdoor is het veel makkelijker en prettiger om met EPS dozen te werken.

Tips voor een fijne werkplek

Wij denken graag met onze klanten mee over het samenstellen van een fijne ofwel ergonomische werkplek, het is bewezen dat dit tot 49% bijdraagt aan de productiviteit van operators. Behalve plastic op het werkblad kunnen we inpaktafel van andere slimme en ergonomische accessoires voorzien en geven we graag tips op het gebied van werkplek inrichting!

  • Bewaar veel gebruikte materialen op de juiste locatie zodat je niet hoeft te (over)strekken
  • Zorg voor extra opbergruimte om klein gereedschap zoals scanners en tape dispensers te bewaren, zodat deze altijd binnen handbereik en op dezelfde plek liggen
  • Monteer ICT apparatuur op zwenkarmen of uitschuifbare slide onder tafel zodat het werkblad leeg is en overzichtelijk gewerkt kan worden.
  • Kies voor een hoogte verstelbare inpaktafel, vooral als er door meerdere mensen aan dezelfde inpaktafel gewerkt wordt
  • Wanneer lange tijd staand gewerkt wordt is een antivermoeidheidsmat onmisbaar. Deze helpt de kans op blessures aan gewrichten en rugklachten aanzienlijk verminderen.

Een slim ingerichte ergonomische inpaktafel 

Door goed na te denken over de inrichting van je inpaktafel behaal je snel winst. Lees onze checklist ‘Sneller en beter inpakken – in een paar stappen naar de optimale inpaktafel‘ hierin helpen we je op weg naar de optimale inpaktafel. En bekijk ook zeker ons ruime assortiment  inpaktafels en aanverwante inpakproducten.

Neem voor meer informatie over een gezonde en ergonomische werkplek contact op met de Human Workspace Engineers. Stay healthy!

Bel ons op +31 (0) 162 454 383

Bekijk hier onze werkplekken voor logistiek.

Vacature technisch commercieel medewerker binnendienst Human Workspace

Ook voor engineering solutions kunt u bij de Human Workspace Engineers terecht. Neem contact op!

Voorkom rugklachten en blessures met antivermoeidheidsmatten []

3D configurator – Ontwerp de ideale werktafel []