Thema: Ergonomie en gezondheid

LEAN is key – efficiënt produceren

Vanwege de COVID-19 pandemie is de druk op bedrijven die medische apparatuur produceren enorm toegenomen. Of je test kits of research tools produceert of beschermingsmateriaal maakt voor personeel in ziekenhuizen en IC’s, een grotere output en kortere levertijden zijn nu belangrijker dan ooit om in de toenemende vraag te kunnen voorzien. Kwaliteit en nauwkeurigheid moeten, vooral in deze branche, gewaarborgd blijven. Hoogste tijd om het productieproces onder de loep te nemen en te optimaliseren.

Door je resources efficiënter in te zetten ofwel LEAN te produceren gaat je productiviteit omhoog met behoud van de kwaliteit van je producten. LEAN produceren houdt in dat je blijft zoeken naar mogelijkheden om de efficiency van je productieproces en met name de workflow te verbeteren, hierdoor voorkom je verspilling door onnodige verplaatsing, beweging en wachttijden. De manier waarop je productieruimte is ingericht en de samenstelling van je werkplekken speelt hierbij een belangrijke rol.

De Human Workspace Engineers zijn bekend met de principes van LEAN manufacturing en passen deze toe op de werkplek. Dit is terug te zien in de keuze van de producten die we inzetten. Zo kiezen onze engineers voor de werkplek producten van Treston.

Een groot voordeel hiervan is dat deze volledig op elkaar zijn afgestemd. Met werktafels, werktafel accessoires, kasten, trolleys en stellingen kan eenvoudig een complete en LEAN ingerichte workflow worden gemaakt waarbij maximaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare ruimte en verspilling wordt voorkomen.

Dankzij het ergonomische en modulaire ontwerp van de werktafels en accessoires kunnen deze zodanig worden ingericht dat veel gebruikte onderdelen en gereedschap binnen handbereik zijn en minder vaak gebruikte items op secundaire en tertiaire plekken worden bewaard. Er is meer ruimte op het werkblad waardoor overzichtelijk en accuraat en ook sneller gewerkt kan worden.

Een brede range accessoires biedt onze engineers de mogelijkheid om de werkplekken in te richten zodat deze zijn afgestemd op de specifieke werkzaamheden en behoeften van de klant. Ergonomische hulpmiddelen zoals goede verlichting maar ook antivermoeidheidsmatten van Ergolastec bieden comfort aan medewerkers zodat fijner, langer en beter gewerkt kan worden.

Door u goed te laten informeren en uw werkplekken op de juiste manier in te richten maakt u al een flinke efficiency slag en stap in de richting van LEAN produceren.

Wilt u weten hoe u uw productieruimte en werkplekken volgens de LEAN principes inricht? Neem contact op met de Human Workspace engineers. Zij helpen u graag.

Bel ons op +31 (0) 162 454 383

Treston WB815-V30 ESD werktafel

Bekijk hier onze assemblagetafels!

Vacature technisch commercieel medewerker binnendienst Human Workspace

Ook voor engineering solutions kunt u bij de Human Workspace Engineers terecht. Neem contact op!

3D configurator – Ontwerp de ideale werktafel []

Hoe voorkom ik schade door statische ontlading []