Steeds meer eenvoudige handelingen worden uitgevoerd door geautomatiseerde systemen. Wij zien echter ook een groeiende behoefte aan speciale handelingen zoals het controleren van teruggestuurde producten maar ook het personaliseren van zendingen gekoppeld aan marketing acties. Voor die handelingen heeft uw logistiek medewerker een ergonomisch verantwoorde en productie-verhogende werkplek nodig.

Hoe maak je nu de juiste keuzes als het gaat om de werkplek voor die speciale handelingen?
Dat hangt met name af van de functionaliteiten waaraan een werkstation aan moet voldoen. Daarnaast is het type product, de soort handeling maar ook de omgeving belangrijk. Gaat het bijvoorbeeld om een standaard zending of een gepersonaliseerde uitlevering. Moet het werkstation worden geïntegreerd tussen bestaande conveyor systemen of staat deze apart met een bepaald doel? Het inpakken van een spelcomputer, een winterjas, een fles wijn, een harde schijf, een paar schoenen, een potlood of een horloge vragen allemaal om een specifieke aanpak. Word er tijdens de sinterklaasperiode een extra spel toegevoegd aan de bestelde spelcomputer of moet het horloge tijdens Valentijnsdag op een speciale manier worden ingepakt en voorzien van een persoonlijke groet?

Kennis en oplossingen
Human Workspace is al jaren actief op het gebied van werkplekinrichting voor de maakindustrie en logistiek. We hebben veel ervaring en zullen die ook gebruiken bij nieuwe projecten. Een werkplekinrichting die theoretisch lijkt te kloppen kan in de praktijk door allerlei oorzaken wel eens minder efficiënt uitvallen. Met onze ervaring, ondersteund door een enorm gamma van werkplekoplossingen, zijn we in staat een passende oplossing te bieden voor de meest uiteenlopende handelingen. Daarin combineren we vaak standaard- met klant specifieke oplossingen en werken regelmatig samen met integrators die verantwoordelijk zijn voor de geautomatiseerde systemen

Ergonomie en productiviteit
De mens op de werkplek gaat dus steeds meer specifieke taken uitvoeren en ergonomie is daar enorm belangrijk. Een juiste werkhoogte en goed gepositioneerde accessoires voorkomt blessures. Artikelen die tijdens bijvoorbeeld VAS werkzaamheden moeten worden toegevoegd dienen op de juiste afstand bereikbaar te zijn. Ook verlichting speelt een grote rol. Een werkverlichting ingesteld met het juiste aantal Lux (dimmer) en voorzien van een goede lichtkleur, gecombineerd met professionele elektronica, voorkomt vermoeide ogen en hoofdpijn.

Neem eens vrijblijvend contact met ons, wij denken graag met u mee:

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.