Project werkplekinrichting

Project werkplekinrichting – De inrichting en integratie van werkplekken op grote schaal brengt vaak grote uitdagingen met zich mee. Niet alleen moet er worden gekeken naar de beste, lees meest productieve, manier om de werkzaamheden uit te voeren, deze moeten ook naadloos aansluiten op bestaande processen en systemen én in de individuele wensen van medewerkers voorzien.

Human Workspace Engineering

Onze afdeling Engineering bestaat uit een team in-house project engineers met verstand van zaken. Zij bundelen creativiteit, engineering, product- en proceskennis om de beste oplossing te bieden toegespitst op uw bedrijf, werkzaamheden en medewerkers. Met daarbij aandacht voor productiviteitsverhoging, ergonomie, veiligheid en hygiëne op de werkplek.

Voor onze werkplek oplossingen gebruiken we verschillende materialen en producten waaronder metalen frames, aluminium profielsystemen, werkbladen uit hout, gelamineerd plaat en volkern aangevuld met accessoires gemaakt van metaal en kunststof. Dit alles wordt door onze engineers op maat vervaardigd indien off-the-shelf producten niet toereikend zijn.

Daarbij ontwerpen onze engineers oplossingen om werkplekken naadloos met bestaande (geautomatiseerde) systemen en processen te integreren op een manier dat de werkplekken behaalde productiviteitsvoordelen versterken. Hiervoor putten we uit onze jarenlange product en proceservaring en de kennis van onze toeleveranciers.

Om transparantie en duidelijkheid aan klanten te bieden werken wij volgens het Human Workspace Design Plan en bieden aan de hand hiervan een totaal concept van eerste ontwerp tot installatie en after-sales, volledige projectbegeleiding en het gemak van één aanspreekpunt.

In 6 stappen naar volledig ingerichte en productieve werkplekken!

 

 

 

 

 

ANALYSE

Wij brengen uw werkplek behoeften in kaart en adviseren u over productiviteit en ergonomie.

CONFIGURATIE

Wij ontwerpen werkplek oplossingen die aansluiten op uw bedrijf en medewerkers.

DEMO

Indien gewenst plaatsen wij een demo om de oplossing door de gebruikers te laten testen.

OPTIMALISATIE

Door het modulaire karakter kunnen we eenvoudig modificaties aanbrengen.

INSTALLATIE

Onze monteurs assembleren en installeren de werkplekken op de gewenste locatie.

SERVICE

Na levering van de werkplekken dragen wij zorg voor onderhoud en aanpassingen.

Bij de invulling van onze projecten voor werkplekinrichting besteden we veel aandacht aan ergonomie, (ESD) veiligheid, hygiëne en productiviteit. Deze aspecten van de werkplek zijn bepalend voor een goede en sneller uitvoering van de handmatige werkzaamheden en dragen bij aan een verbetering van bedrijfsresultaten. Door te kiezen voor modulaire systemen kunnen wij tevens de vaak benodigde flexibiliteit bieden om de werkplekken op verschillende manieren in te zetten wat een positief effect heeft op de duurzaamheid van de werkplekken en de daarmee gemoeide investering.

Ergonomie

De arbowetgeving schrijft voor dat de werkgever een beleid moet voeren dat gericht is op zo goed mogelijke arbeidsomstandigheden. Wij houden hiermee rekening bij de inrichting van de werkplek door ergonomische hulpmiddelen te integreren. Mooi meegenomen ook dat een hoge mate van productiviteit de productiviteit verbetert en blessures en daarmee uitval van werknemers vermindert. Zo komt bijvoorbeeld uit diverse onderzoeken naar voren dat een goede werkplekverlichting tot 9% productiviteitsverhoging kan leiden en dat antivermoeidheidsmatten rugklachten en blessures verminderen bij staand werk.

(ESD) Veiligheid

Voor de inrichting van werkplekken waar met elektronische producten wordt gewerkt is ESD-veiligheid belangrijk. Om statische ontlading en daaruit voortkomende schade aan producten te voorkomen zetten we ESD-veilige werkplek systemen en producten in welke voldoen aan de internationale norm voor ESD IEC61310-5-1. Onze engineers hebben diverse opleidingen gevolgd en weten  waar zij op moeten letten bij het samenstellen van ESD-veilige werkplekken. Uiteraard kunnen wij ook adviseren over andere aspecten van veiligheid op de werkvloer, met name toegespitst op de werkplekken binnen het handmatig proces.

Hygiëne

Een hygiënische werkplek, vrij van besmettelijke virussen, is nu meer dan ooit essentieel. Onze werkplek systemen en producten zijn eenvoudig en goed schoon te maken. Ook bieden wij accessoires die aan de werktafel kunnen worden bevestigd om ervoor te zorgen dat reinigingsmiddelen en bijvoorbeeld desinfecterende handgel altijd binnen handbereik zijn. U kunt bij ons ook terecht voor een klein assortiment beschermingsmiddelen specifiek voor gebruik op de werkplek. Lees ook het artikel op ons blog waarin we tips geven over het schoonmaken van de werkplek.

Productiviteit

Een slim ingerichte werkplek draagt bij aan de productiviteit van handmatige bedrijfsprocessen. Producten kunnen sneller worden ingepakt, geassembleerd, gerepareerd of getest en de kans op uitval van personeel is kleiner wanneer:

  • Geen tijd wordt verspild met zoeken naar onderdelen, gereedschap, verpakkingsmateriaal etc.
  • Er voldoende ruimte is op het werkblad om overzichtelijk te werken waardoor de kans op fouten wordt verminderd.
  • De werkplek ergonomisch is ingericht, voor comfort en werkplezier zorgt en blessures helpt voorkomen
  • De werkplek naadloos aansluit op andere bedrijfsprocessen en systemen
  • Ook een mobiele werkplek is soms een oplossing om sneller en beter te kunnen werken.

Dit zijn algemene voorwaarden voor verbetering van de productiviteit, de daadwerkelijke toepassing hiervan en de uiteindelijke werkplek die hieruit voortkomt is afhankelijk van het type bedrijf, de specifieke werkzaamheden, beschikbaarheid van ruimte, integratie met andere processen en systemen etc. Onze engineers helpen graag om dit in kaart te brengen en de beste werkplek voor uw bedrijf te ontwerpen en samen te stellen.

Deskundig advies en ontwerp op maat

Onze Human Workspace project engineers komen graag vrijblijvend langs om samen met u te bekijken welke oplossing het best past bij uw specifieke situatie. Of het nu gaat om nieuwe werkplekken of verbetering van bestaande werkplekken, u kunt rekenen op een deskundig advies.

Mocht u gebruik wensen te maken van onze producten en services, dan werken wij volgens de stappen in het HWS DESIGN PLAN de oplossing uit met als uiteindelijk resultaat op uw bedrijf, werkzaamheden en werknemers toegespitste productieve werkplekken.

Voor meer informatie over onze projecten verwijzen we u naar de referenties onderaan deze pagina. Raadpleeg voor meer informatie over ergonomie, (ESD) veiligheid, hygiene en productiviteit onze e-books en blog. Voor maatwerk advies of om een vrijblijvende afspraak te maken kunt u natuurlijk contact opnemen met één van de Human Workspace project engineers.

Snelle, zorgvuldige en vakkundige installatie

Een team van vakkundige monteurs komt de werkplekken op locatie installeren en indien nodig worden deze aan bestaande systemen gekoppeld. Snel, zorgvuldig, vriendelijk en vakkundig wordt de volledige werkplekinrichting verzorgd. Mocht u de werkplekken liever niet op locatie laten assembleren dan kunnen wij dit op onze eigen locatie doen en vervolgens de werkplekken bij u installeren, zodat dit minder tijd in beslag neemt. Eén van de Human Workspace project engineers is ter plaatse om de installatie te overzien en is uw aanspreekpunt op locatie. Eventuele aanpassingen kunnen op deze manier snel en eenvoudig worden verwerkt.

Project referenties

Ergonomie en efficiency staan centraal in het bol.com fulfilment center.

ESD-veilige werkplekken voor productie, assemblage en testen bij ScioTeq.

Manuele werkplekken bieden meer flexibiliteit in het Wehkamp magazijn.

Voor meer informatie over een gezonde en ergonomische werkplek kunt u contact opnemen met de Human Workspace engineers. Zij helpen u graag.

 +31 (0) 162 454 383

 sales@humanworkspace.nl