Thema: Ergonomie en gezondheid

Voorkom rugklachten en blessures 

Het meest waardevolle van een bedrijf zijn de mensen die er werken. Binnen de logistiek wordt gezien de aard van de werkzaamheden vaak staand gewerkt. Met name wanneer medewerkers langere tijd staand werken is het raadzaam om anti vermoeidheidsmatten te leggen zodat de medewerkers op een zachte ondergrond staan die als het ware ‘meegeeft’, op deze manier kunnen blessures aan rug en gewrichten worden voorkomen.

Een mooi voorbeeld hiervan is Wehkamp, de webshop investeert in haar medewerkers door een hoge mate van ergonomie toe te passen op de werkplekken. Onderdeel hiervan is een slim ingerichte werkplek waarbij alle onderdelen binnen handbereik zijn en medewerkers overal makkelijk bij kunnen. Daarbij is ook gekozen voor anti vermoeidheidsmatten van Ergolastec die zijn voorzien van een speciale structuur die het gevoel geeft of je op een zachte mosgrond staat. Deze matten zijn uitgebreid getest en goedgekeurd door het AGR (instituut tegen rugklachten). De matten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen die kunnen worden gebruikt voor diverse werkzaamheden. Voor logistiek geldt bijvoorbeeld dat medewerkers veel draaiende bewegingen maken, de mat moet dus niet te stroef zijn, de bovenzijde van de mat heeft een klein reliëf.

Anti vermoeidheidsmat

Antivermoeidheidsmatten FIRE human workspace ergolastec

De antivermoeidheidsmatten kunnen ook worden gebruikt in EPAs (ESD Protected Areas), deze matten zijn elektrisch geleidend en voorkomen slippen. Er zijn ook matten speciaal voor gebruik in vochtige ruimtes (bolletjes voor meer grip), een hygiënische omgeving (met biociden afwerking), openbare ruimtes (brandvertragend), natte ruimtes (open structuur) en olierijke omgeving (met grint toplaag en rubber). De matten zijn stand-alone verkrijgbaar (Type A) of voorzien van puzzelranden (Type B t/m J) om een groter oppervalk te vormen. Vraag een offerte aan!

Bent u op zoek naar een meer specifieke oplossing voor uw werkplek, neem contact  op met onze Human Workspace Engineers. Zij helpen graag!

Bel ons op +31 (0) 162 454 383

antivermoeidheidsmatten human workspace ergolastec

Bekijk hier ons ruime assortiment ergonomische anti vermoeidheidsmatten.

Ook voor engineering solutions kunt u bij de Human Workspace Engineers terecht. Neem contact op!

3D configurator – ontwerp de ideale werktafel []

BLOG – Stop verspreiding van bacteriën op de werkplek! []