VAL en VAS werkzaamheden ofwel Value Added Logistics en Value Added Services zijn activiteiten waarbij waarde wordt toegevoegd in de supply chain. Deze activiteiten vinden met name plaats in logistieke centra waar bedrijven hun winst halen uit het toevoegen van diensten.

Bijvoorbeeld: het opslaan en verzenden van onderdelen, ‘omdozen’ of het in kleine porties verpakken van bijvoorbeeld geneesmiddelen met een bijsluiter in de juiste taal. Om je een idee te geven hieronder een overzicht van aangeboden VAL en VAS werkzaamheden:

 • Re-pack; het ompakken van verpakkingen
 • Labeling; het toevoegen van labels in het proces
 • Repair; aangeboden reparatie diensten
 • Assemblage; het assembleren van producten
 • Kitting; het samenstellen van kitjes en setjes
 • Returns; het afhandelen van terugkerende goederen

Deze werkzaamheden worden meestal uitgevoerd door mensen. De werkzaamheden zijn dusdanig specifiek dat deze niet rendabel geautomatiseerd kunnen worden. Er is dan ook een juiste inpaktafel nodig om de re-pack, labeling, repair, assemblage, kitting en returns werkzaamheden efficiënt uit te voeren.

Waar moet je op letten bij het samenstellen van de juiste inpaktafel?

 • Breng de werkzaamheden die aan de inpaktafel moeten worden uitgevoerd in kaart.
 • Inventariseer welke tools, onderdelen en verpakkingen worden gebruikt
 • Evalueer wat de flow is in het logistieke proces en waar en hoe de inpaktafel hierin past
 • Maak een schets van de ideale inpaktafel. Dit is de basis voor een efficiënte werkplek.
 • Bepaal de gewenste mate van ergonomie en (ESD) veiligheid en stel een wensenlijst samen
 • Overweeg of de werkzaamheden hetzelfde blijven of dat deze in de toekomst veranderen

Kies op basis van deze afwegingen de juiste inpaktafel. Advies van een specialist is hierbij onmisbaar. Samen met de werkplek adviseur doorloop je een aantal stappen waarbij wordt gekeken naar diverse factoren. Op basis van deze factoren stel je de ideale inpaktafel samen die is toegespitst op de vaak specifieke werkzaamheden en de mensen die aan de inpaktafel gaan werken.

Doordat de inpaktafels van Human Workspace modulair zijn, kunnen talloze accessoires eenvoudig aan de inpaktafel bevestigd worden. Ook kunnen de inpaktafels worden uitgebreid met karton trolleys, antivermoeidheidsmatten etc. Op deze manier beschik je altijd over de beste werkplek.

Stel zelf de ideale inpaktafel samen!

Ontdek zelf de talloze mogelijkheden met de 3D configurator. Met deze 3D ontwerp tool stel je in 4 stappen een inpaktafel samen en ontvangt je gratis en vrijblijvend een PDF tekening van je inpaktafel en een offerte.

Mocht je er niet helemaal uitkomen, neem dan even contact op met één van de Human Workspace engineers. Zij helpen je graag verder.

Bel ons op +31 (0) 162 454 383

Bekijk hier onze VAL en VAS werkplekken!

Ook voor engineering solutions kunt u bij de Human Workspace Engineers terecht. Neem contact op!

3D configurator – Ontwerp de ideale werktafel []

Tips voor een schone werkplek! []