Werkplekinrichting in het logistiek proces: ergonomie en efficiency

De e-commerce sector blijft groeien. Er worden vanuit de Nederlandse en Belgische distributiecentra steeds meer pakketten verzonden. Daarbij komt dat de pakketten sneller verzonden moeten worden. Er komen meer retourzendingen binnen.

In de praktijk betekent dit dat vanuit een vaak enorme opslag de producten zo snel mogelijk moeten worden getraceerd, netjes ingepakt en vervolgens in de vrachtwagen moeten worden geladen zodat deze op tijd bij de klant worden aangeboden. Voor de werktafels en de operators die hieraan werken heeft dit als gevolg dat er meer pakketten ingepakt moeten worden. Snel maar vooral ook netjes werken staat centraal. Ook komen er extra handelingen bij die door de operators moeten worden verricht, denk hierbij aan bijvoorbeeld de verwerking van een steeds groter aantal retourzendingen.

Bij de inrichting van de werkplekken bekijken we samen met de klant wat de beste manier is om de pakketten zo snel mogelijk te verwerken én hoe we een fijne werkplek voor de operator kunnen maken, ‘The Best Place to Work’.

Human Workspace verzorgt turnkey oplossingen voor logistieke dienstverleners waarbij de inrichting van de werkplek centraal staat. We zien bij klanten dat er steeds meer vraag is naar de ergonomische en modulaire werkpleksystemen van het Finse merk Treston. Als officieel importeur voor Treston in de Benelux staan wij 100% achter de Treston systemen, deze zijn ontworpen om een bijdrage te leveren aan een verhoging van de efficiency van logistieke processen en bieden de mogelijkheid om flexibel te zijn en toekomstgericht te werken.

Treston Concept inpaktafelDe markt verandert, het assortiment van e-commerce bedrijven verandert. Door te kiezen voor een modulair systeem kunnen accessoires makkelijk worden toegevoegd of verwijderd waardoor de werkplek steeds voor verschillende handelingen kan worden ingericht. Er is een vaste plaats voor alle spullen die een operator nodig heeft en ruimte om verpakkingen binnen handbereik te bewaren. Er is voldoende ruimte op het werkblad om handelingen netjes uit te voeren.

Bij de werktafels leveren we vaak ook antivermoeidheidmatten van het merk Ergolastec, deze helpen eventuele blessures en daarmee uitval van operators voorkomen. De werktafels zijn in hoogte verstelbaar waardoor deze op de behoeften van de operator kunnen worden afgestemd. Het is ook mogelijk om de hoogte van de werktafels aan te passen aan andere systemen zoals bijvoorbeeld conveyor banen die aan de werktafels gekoppeld zijn.

In het bol.com fulfilment center hebben we een groot aantal Treston Concept werktafels geplaatst, deze zijn aangepast om aan de specifieke eisen van de klant te kunnen voldoen. Naast vaste werktafels hebben we ook mobiele werkstations en trolleys geleverd en installatie verzorgd op locatie.

Tijdens projecten kiezen wij voor transparantie en delen graag onze kennis en ervaringen. Ons team van Workspace Engineers staat klanten bij door de verantwoordelijkheid voor het inrichten van de werkplekken volledig op zich te nemen. Last-minute aanpassingen zijn ons niet vreemd. Flexibiliteit, anticiperend vermogen en professionaliteit behoren tot onze kernwaarden.

Neem voor informatie over onze logistieke werkpleksystemen contact op met onze Workspace Engineers. U kunt ook zelf uw werktafel samenstellen met behulp van de handige online 3D ontwerptool!


Copyright content: Human Workspace BV
Picture courtesy: Treston Oy
Video courtesy: bol.com