array(0) { }

Uw gegevens worden verwerkt.
Een moment geduld alstublieft...

ERGONOMIE OP DE WERKPLEK

Ergonomie is vooral belangrijk bij veel repeterende handelingen. Maar dat is het niet alleen. Hoe zijn de bewegingen van de operator, moet hij of zij veel reiken of draaien. Wat voor accessoires zijn er nodig om de werkzaamheden te vergemakkelijken?

Het meest waardevolle van een bedrijf zijn de mensen die er werken. Binnen de logistiek, de maakindustrie en de assemblagebedrijven werken werknemers vaak nog aan een werktafel van jaren geleden. “Dat werkt toch nog prima” is een vaak gehoorde opmerking. Het is in deze tijd van presteren erg belangrijker bezig te zijn met optimalisatie en efficiëntie. Vaak moet er met minder mensen meer werk worden verzet. Daarnaast moeten de mensen steeds langer doorwerken waardoor een juist ingerichte en ergonomisch verantwoordde werkplek nog belangrijker aan het worden is.

Ergonomie gaat in het algemeen over de mens in relatie tot zijn omgeving. Het doel is gebruiksvoorwerpen, technische systemen en taken zo te ontwerpen dat ze op de werkplek de veiligheid, de gezondheid, het comfort en het doeltreffend functioneren van mensen bevorderen. De ergonomen binnen de industrie houden zich bijvoorbeeld bezig met transportmiddelen, kleding, handgereedschappen, software en productieprocessen. Echter in de directe werkomgeving spelen vooral veiligheid en gezondheid van de werknemers een belangrijke rol bij het ergonomische ontwerp van de werkplek.

Denk daarbij aan goed gebruik van de benodigde hulpmiddelen, een juiste werkhoogte-instellingsmogelijkheid van de werktafel en een modulaire opbouw om de werktafel aan de steeds veranderende werkzaamheden eenvoudig aan te kunnen passen.
Doordat mensen steeds langer blijven werken, is een juist ingerichte werkplek noodzakelijk en van groot belang. Het technisch meubilair dat Eriks-Baudoin aanbiedt is eenvoudig te installeren, gemakkelijk aan te passen, snel te leveren en voorbereid op de toekomst. Een juiste prijs-kwaliteit verhouding en continuïteit voor latere uitbreidingen vormen een sterk argument te kiezen voor onze oplossingen.

Belangrijke punten om ergonomisch verantwoord en veilig aan uw werktafel te werken

  • Een juiste hoogte instellingsmogelijkheid van de werkhoogte is erg belangrijk om met een juiste zit- of sta- hoogte te kunnen werken.
  • De werktafels zijn verkrijgbaar in handmatige en elektrische verstelbare hoogte instelling.
  • Uit internationaal onderzoek is gebleken dat een juiste werkverlichting van enorm positieve invloed is op een werkplek en bijdraagt aan een prettigere werkervaring
  • De juiste bereikbaarheid van gereedschap, onderdelen, printers, labelhouders en andere relevante zaken op de werkplek
  • Een opgeruimde werkplek. Rondslingerende onderdelen, gereedschap en materiaal zorgt voor stress en onveiligheid
  • Een goed instelbare werkstoel voor de juiste werkhouding bij zittend werk
  • Een uitgebreid assortiment van accessoires zoals monitor armen, printer plateaus en rol houders om eenvoudig te kunnen anticiperen op wisselende omstandigheden